2022-04-29 13:37:05• hírek • Szatmár.ro

Emléktáblát avatnak dr. Fátyol Rudolf hegedűművész tiszteletére

„A Fátyol Rudolf Kulturális Egyesület a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal és a „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központtal partnerségben meghívja Önt 2022. május 5-én, csütörtökön 18.00 órától a Dinu Lipatti Filharmónia előcsarnokába, hogy vegyenek részt a Dr. Fátyol Rudolf hegedűművésznek szentelt emléktábla leleplezésén” – olvasható a filharmónia által szerkesztőségünknek eljuttatott meghívójában. 

Mint írják, az alkotást Radu Ciobanu szatmári szobrászművész készítette a Fátyol Rudolf Kulturális Egyesület kezdeményezésére, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatásával. A szervezők ezzel a rendezvénnyel szeretnének Fátyol Rudolf hegedűművész emléke előtt tisztelegni, aki idén lett volna 65 éves.


Dr. Fátyol Rudolf világszerte népszerűsítette a hazai zeneművészetet, és soha nem felejtett el visszatérni Szatmárnémetibe, ahol több mint 35 éven át művészeti és közel 29 évig menedzseri tevékenységet folytatott. Az emléktábla leleplezését követően a Dinu Lipatti Állami Filharmónia szervezésében „In Memoriam Fátyol Rudolf” Emlékhangversenyre kerül sor 18.30-tól a Filharmónia termében. A hangversenyt vezényli Adrian Petrescu karmester, szólistaként pedig fellép Amira Abouzahra hegedűművész.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: